Even een huishoudelijke mededeling
Door: Rolinka
Blijf op de hoogte en volg Rolinka
21 Maart 2007 | Suriname, Paramaribo
Fawaka, a'la sani boeng, faf yu?
Even de titel verklaren; Als mensen dit zeggen krijg ik altijd de kriebels, oftewel je moet je netjes gedragen.. en ja hoor dan ga ik dat juist niet doen gnagna :)
Niet dat dit nu van toepassing is, maar wou het even kwijt, misschien ken je het gevoel ook.
Maar om op deze huishoudelijke mededeling terug te komen.
Rolinka blijft in Suriname!!
Heb afgelopen maandag een gesprek gehad met dhr Lemmers (HRM manager Torarica) over wat te doen naar mijn stage. Beetje uitgelegd over hoe ik het hier vind enzo, en wat ik zelf in gedachten heb, dat het wel een beetje op mijn opleiding aan moet sluiten etc. En ze willen me graag op de F&B department te werk stellen! Over de juiste functie is nog niet veel bekend maar een aantal opties zijn: Maitre d' hotel en Banqueting, of misschien wel naar Royal Torarica. Ik hoor de uitslag zeer binnenkort,en dan laat ik het ook aan jullie weten.
Ik weet wel dat dit is een zeer grote uitdaging voor mij is, en heb direct een management functie naar mijn opleiding whoohoo :D is Hogere hotelschool toch nog ergens goed voor geweest!
Maandag avond had ik ook weer Manager on Duty shift, was opzich een rustige avond, aantal kamers in het hotel gechecked incl. de Suite damn deze kamer is bigi ongelovelijk. daarna even wat gerapporteerd, en toen moest ik Eco gaan checken.
Audrey (F&B management) zei tegen mij rijdt maar met Ramires (Kok) mee naar Eco. Eenmaal daar aangekomen bleek dat net twee hotel gasten beroofd waren door een stel jongens, dus de security er direct achteraan.
Bleek dus dat die jongens gewapend waren, nadat ze eerst met de mensen gevochten hadden, hebben ze de heer met een mes op zijn buik gekrabt. De tas van zijn vrouw met inhoud was gestolen (geld, creditcards etc) De mevrouw is later in shock naar het AZP (ziekenhuis) gebracht. Politie kwam erbij en het hele hotel in rep er roer. Ze hebben een van de jongens opgepakt, achteraf bleek dat hij het niet gedaan had maar vrienden, deze jongen had ook nog drugs op zak, dus hij krijgt sowieso straf.
De gasten zijn s'avonds weer terug gegaan naar het hotel, en hebben pertinente security gehad.
Vond het best wel eng allemaal, was eerst van plan geweest om er lopend heen te gaan, ben blij dat ik het maar niet gedaan heb. Ben je MOD gebeurd er zoiets brrr.
Vandaag ook nog even tori gepraat met mijn oud-collega's van de Koningshof over de telefoon, was erg leuk om ze weer te spreken, en weer een beetje op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes!
Congratulations for Esther en Clemens
Wanneer is de juiste datum van jullie trouwdag, en het vrijgezellenfeest?
Vind het wel jammer hoor dat jullie soms hier niet zijn, vooral met het stappen enzo. En de kleine dingetjes zoals:
Het gemopper van Marcel in de keuken op de bediening, zondagochtend koffie met Boorsma en Yvonne, Koning zijn verhalen, heerlijk verhalen van zaterdag avond doornemen met Irene en Rox, Rene in de kroeg treffen na werktijd, en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan
Hier is het meestal werken en naar huis gaan. maar we gaan binnenkort een leuk uitstapje met F&B en Banqueting doen! En de leuke dingen vertellen ze hier niet, is hier echt een roddelhok, je verteld de mensen iets en het wordt gigantisch opgeblazen, best wel jammer.
Op dat moment mis ik jullie wel hoor!
Dus dit geld voor iedereen die mijn site leest!
Kom maar langs voor vakantie, woonruimte genoeg, en heel veel mooi weer! Beter dan die sneeuw die nu bij jullie is.
Oke mensen ik heb weer genoeg verteld voor vandaag, moet nu toch echt weer even verder met mijn kostencalculatie van de nieuwe menukaart. blech
Voor de mensen die ook op stage zijn; weet iemand van jullie wanneer de eerste diploma uitreiking is, geloof augustus maar weet het niet zeker
Mi Gudu's Love you all bigi brasa
Maar om op deze huishoudelijke mededeling terug te komen.
Rolinka blijft in Suriname!!
Congratulations for Esther en Clemens
Wanneer is de juiste datum van jullie trouwdag, en het vrijgezellenfeest?
Op dat moment mis ik jullie wel hoor!
Dus dit geld voor iedereen die mijn site leest!
Mi Gudu's Love you all bigi brasa
21 Maart 2007 - 16:24
Erica:
Gefeliciteerd!! maar had ook niet anders verwacht dan dat je zou blijven! Hopen dat het doorgaat! (ook voor mijn vakantieadresje natuurlijk!:) zoek maar een mooi huis uit! ) En miss gaan ze je bij F&B nu ook al wel meer inwerken, zodat de stage ook leuk blijft.
kusje, zusje -
21 Maart 2007 - 16:26
Victor:
Ja Ro dat doe je goed hoor wat betreft die baan en dat voor iemand van de hotelschool Leeuwarden ;)
Wat een toestand he met die beroving. Ik schok ervan toen ik het hoorde. Maar goed dat houd je alleen maar scherp als je hier bent. Pfff ik heb voor vandaag eigenlijk al geen zin meer en al helemaal niet in volgende week als we in de bediening moeten. Maar ja kunnen we even kijken of we het nog niet verleerd zijn.
Zo we gaan zo even eten denk ik. Ik ga alleen geen special nemen voor de zekerheid. Ik ben benieuwd wat voor functie je aangeboden gaat worden. Nou ik hoor het wel!
Later... -
21 Maart 2007 - 20:36
Dineke:
ROLINKA,GEFELICITEERD,IK HAD WEL VERWACHT DAT JE DAAR NOG EEN POOSJE ZOU BLIJVEN,IK HOOP DAT DE BAAN JE DAT BIED WAT JE ER VAN VERWACHT EN NATUULIJK GOEDE ARBEIDSVOORWAARDEN EN EEN GOED SALARIS.WE HEBBEN HET ER NOG WEL EENS OVER MEM -
22 Maart 2007 - 08:39
Trienke:
Gefeliciteerd met de bijna nieuwe uitdagende baan, dat heb je toch maar mooi voor elkaar gekregen. En het weer dat is natuurlijk een erg prettige bijkomstigheid.Je hebt wel weer wat spannends meegemaakt zo met die beroving, best eng lijkt mij.Ik ben benieuwd wie de vlg mensen zijn die naar jou toe komen, hoewel het ons leuk lijkt, mn om jou te zien, is het voor ons niet haalbaar denk ik.
Gr de meijers -
22 Maart 2007 - 11:09
Jacobine:
Ik denk: weet je wat, ik zoek Rolinka dit jaar wel een keer op in Heerenveen. Maar nee hoor, je wil daar blijven! Hihi, ik hoop dat je een goede baan aangeboden krijgt, en dat je het daar naar je zin zult hebben, succes! Groetjes, -
22 Maart 2007 - 14:07
Guus:
Heey Rolinka, Ten eerste gefeliciteerd met je eerste management functie. Je komt toch wel nog af en toe in Nederland? Die rustige avonden bij het Tor zijn toch best wel appart lijkt mij. Zou niet willen weten hoe een minder rustige avond dan is. Ooh jah ik heb trouwens vernomen dat er een persoon is die alle uitstapjes leuk maakt. Dus als ik jullie was zou ik er een uitstapje van maken met F&B, banqueting en George.
De groeten. -
22 Maart 2007 - 14:42
Marieke:
Hee Rolinka! Gefeliciteerd met je baan! Zien je dus voorlopig niet terug in Lwd, maar begrijp je keuze volledig! Waaide vanochtend bijna van de fiets hier, dus snap dat je kiest voor het toch wat prettigere klimaat in Suriname!
Veel plezier daar en ik blijf je blog volgen!
Liefs Marieke -
23 Maart 2007 - 11:55
Karishma:
hoi Rolinka
Gefeliciteerd met je baan. Je denkt zeker van wie is dit nou..
ik ben Karishma ik ben 2e jaars pedagogiek student ik moet voor volgend jaar een stage plek zoeken en Suriname lijkt me hartstikke leuk alleen weet ik niet hoe ik het moet regelen om een goede stage plek te vinden in verband met mijn studie. Ik dacht messchien heb jij tips voor me.
hopelijk krijg ik respons
mijn email is aarti4@hotmail.com
succes met je baan
groetjes,
karishma -
25 Maart 2007 - 18:32
Geertje Hiemstra:
Hoi Rolinka, van je moeder hoorde ik dat je een baan hebt gekregen in Suriname, gefeliciteerd.Mogen ze nog een keer die kant op, gr Geertje -
25 Maart 2007 - 21:08
Jasper:
Hallo Rolinka,
Alles goed in Suriname?! Ik zag op een waarbenjij.nu forum dat jij misschien wel kamers weet in paramaribo?! Ik ben vorig jaar al in Suriname geweest en nu ga ik waarschijnlijk weer! maar dat huis waar ik zat is waarschijnlijk vol. Dat is toen allemaal erg goed gegaan wat betreft borg storten etc., maar ben bang dat het ook mis kan gaan. Dus ik vroeg me af of jij misschien een leuk huis weet waar vanaf ongeveer 24 april een kamer vrij komt?! Ik vind het leuk om in een huis te wonen met 3 tot 6 mensen. Ik blijf dan tot eind juli, begin augustus. misschien kan jij me helpen?! Mijn email is jappiedownunder@hotmail.com
Groetjes van Jasper
26 Maart 2007 - 10:23
Annemiek:
Heeej Rolinka!
Super voor je dat je daar blijft!Gefeliciteerd!En sluit me helemaal aan bij Erica, hou een kamer vrij voor onze vakanties :) Lijkt me namelijk wel lekker om een keer roti met pepers te eten ipv pepers met roti :)
Succes nog!
x Annemiek -
26 Maart 2007 - 20:55
Roxanne:
Hey Rolinka!! Alles goed met jou? Vet dat je blijft zeg!! Moet maar ff met Irene praten want een vakantie naar Suriname zie ik wel zitten ;)
En je komt eerst weer terug naar NL toch? Mooi even borrellen dacht ik zo :D
Heb geloof ik verder niet echt roddels ofzo.
Ja en leuk van Esther en Clemens hè!!
Verder met mij alles prima.
Ik krabbel je snel op Hyves. Ga nu lekker op bed. Morgen 9 uur weer beginnen.
We "talken"!!
Dikke kus!! -
29 Maart 2007 - 02:03
Marije:
Heey Rolinka!
Ten eerste van harte gefeliciteerd! Knap dat je deze keuze hebt durven maken! Sorry voor mijn super late reactie, ben het weekend in Phoenix geweest dus even geen i-net gehad! Wat een verhaal ook zeg toen je MOD was, zo maak je nog is wat mee! Veel plzier met je uitstapje & geniet van het zonnetje!
Liefs, Marij -
31 Maart 2007 - 16:33
Irene:
Rolinka!
Wauw gefeliciteerd!!
En dat idd meteen na je opleiding..keurig!
Hoeveel kostte een ticket ook alweer??:P
En zoals rox al zei, als je in NL bent horen we het wel he!
Ff ouderwets borrelen..
Nou succes, veel plezier en we houden contact!
Kus Irene
02 April 2007 - 19:49
Dineke De Jong:
Hallo Rolinka,Ik heb net de foto's bekeken ik wil nog graag een foto van kapoera en van nanie kun je dat regelen.
Groetjes mem