Ja hoor, het is weer zover
Door: Rolinka
Blijf op de hoogte en volg Rolinka
05 April 2007 | Suriname, Paramaribo
Eerst even wat persoonlijke berichten, aangezien ik niet iedereen zijn e-mail heb, en eigenlijk geen zin heb om met het trage internet te werken doe ik het zo
Guus Ik vind het heel erg zielig voor je dat je stageopdracht gejat is, voor mensen die Guus niet kennen lees zijn site maar en steek die jongen een hart onder de riem!
www.gustaaf.waarbenjij.nu
Erica, lijkt me heel erg leuk je zwemfeestje in winterjas, maar wegens geldgebrek :( is het niet mogelijk om langs te vliegen, cadeaus komen later.
Heren van Becos, Heel leuk dat jullie mijn site lezen, maar geef dan wel een leuke reactie deze keer
Koning gefeliciteerd met de overname van Paul Kruger, ben benieuwd hoe het er uit gaat zien, was een leuk stukje in de krant
Rox en Irene, als jullie komen doe het dan in oktober, de regentijd komt eraan en dat wil ik jullie niet aandoen
Celine, Gefeliciteerd met je prijs, en ik ben benieuwd naar je pasfoto’s
Geertje, Vraag gewoon of je met Anne en Dineke mee mag, als ze hier volgend jaar weer komen, gezellig :D
Annemiek, als ik in NL ben dan zal ik echt Surinaams voor je gaan koken, en niet met zoveel pepers.
Paps en Mams, Wanneer gaan jullie leren dat jullie bakra’s niet zoveel madamme jeanettes ineens moeten gaan eten. En de foto’s van Capoeira had ik al gestuurd, die van nani komen nog wel. Ohja en het pakket is er nog niet
Buurman Schotanus, de foto’s van de begraafplaats neem ik ook mee naar NL in geval dat de foto niet wil openen op internet
Verder aan de rest, mis jullie wel hoor
Mensen ik zal deze keer eens wat vertellen over mijn Business improvement plan. Mijn opdracht is het standariseren en optimaliseren van de F&B outlets.
Oftewel een manual voor elke afdeling maken, en voor de keuken een extra met plaatjes van hoe het gerecht er op het bord uit komt te zien, welke hoeveelheden er moeten zijn etc.
Vandaag donderdag is echt een verschrikkelijke saaie dag! :(
Ik ben dan wel bezig met de laatste aanpassingen voor het gestandaardiseerde menu, maar het schiet gewoonweg niet op. Moet vandaag tot 16:00 wachten tot er iemand van de keuken is die mij de laatste dingen kan doorgeven.
Als ik nu kijk van waar ik nog maar ben met mijn opdracht, gaat eigenlijk nergens over. Maar aangezien er een behoorlijke vertraging in de nieuwe keuken is (bijna 2 maanden) kan ik gewoonweg nog niets implementeren. Dit is best wel frustrerend aangezien ik nog maar 3 maanden stage hoef te lopen, en volgens mijn planning eind mei eigenlijk alles wel af zou willen hebben. Maarja het is en het blijft onmacht, het voordeel is ik kan straks na mijn stage periode nog kijken of het wel of niet goed werkt, maar helaas zal school het daar niet zo eens mee zijn ben ik bang.
Verder gaat het met werken erg goed, :D
hebben veel activiteiten de komende periode waaronder koninginnedag, hebben net ook een aantal grote evenementen gehad oa kookworkshop 150 man , chineze delegatie 200 man, Staatsolie 1000 man.
Ook heb ik het nieuwe promotiefilmpje van de KLM al gezien, deze worden binnenkort in het vliegtuig naar Suriname uitgezonden...
Graag zou ik ook jullie aandacht voor het volgende
HULPACTIE
En nog steeds geen warm water om te douchen
Hadden we net in januari een nieuwe douche en alles geinstalleerd.
Moeten we voor warm water weer de oude gaan installeren.
Laat het nou net zijn dat we dat ding weggeflikkerd hebben.
Is nu wel een andere optie maar dat gaat veel geld kosten namelijk SRD 1300
Omgerekend naar Euro's is dit 361
En dat is gewoonweg veel geld voor hier, en zeker met het weinige dat ik heb.
En douchen met koud water is echt geen pretje Helemaal nu de regentijd er aan komt, en de temparaturen hier ook zullen gaan dalen.
(ja mensen ook hier kan het koud worden)
Daarom zet ik nu een actie op touw.
Help Rolinka de grote regentijd door.
Donaties kunnen gedaan worden via:
- Mijn rekeningnummer
- Via de post
- Via mijn ouders (doe het geld door hun brievenbus)
IK BEN JULLIE EEUWIG DANKBAAR
En nu weer even wat anders
Zaterdagavond 31 maart 2007 was het tijd voor De Dijk. Jaha De Dijk was in Paramaribo en gaf een gratis concert in de V Tunnel (een evenementencomplex hier), en als het gratis is zijn er natuurlijk ook veel Nederlanders. Kwam natuurlijk ook een aantal bekenden tegen Abigail, Victor, Jiska, Sara en haar zusje, gezellig wat gedronken. Victor en ik mochten ook nog even bij het VIP gedeelte kijken, aangezien Marcel (consultant F&B Torarica) voor de Dijk gekookt had. Hebben de keuken van Horgans gezien echt mini, maar wel met een digitale printer hmmf
Er waren verschillende bands in het voorprogramma, het geheel werd ook erg leuk ge-entertained door Joey (dit is de broer van mijn stagebegeleidster) Om 22:30 was het dan tijd voor De Dijk. Ik kwam er ineens achter: ik ken maar 2 nummers van ze, naja whatevah!
Na het horen van het concert kwam ik er achter hmm ken er toch wel wat meer :D
De sfeer was wel goed top eigenlijk, op een gegeven moment zei de zanger zoiets van “In Nederland staan we altijd voor half Drenthe, nu hier in Suriname, zoveel kilometers verderop, staan we verdorie nog steeds voor half Nederland Laten we er maar een lekker Surinaams feestje van maken!” Daarna nog maar naar Eclipse en Starzz geweest aangezien het de laatste avond van Rakesh daar was. Jaja jullie lezen het goed. Rakesh is gestopt bij Starzz. Dus dat gezever is nu ook afgelopen.
Maandag 2 april hadden we een klein feestje op het werk. Dhr Lachman de securitymanager was 10 jaar in dienst van Torarica, was wel even leuk om bij te zijn. Leuke tori’s en natuurlijk onder genot van een hapje en drankje.;)
Verder heb ik niet zoveel nieuws meer, dus ik laat het bij deze, was volgens mij wel weer genoeg voor een paar weken haha :)
Ga nu even lekker genieten van mijn saoto soep.
Foto’s die ik gemaakt heb worden binnenkort op de site geplaatst
Verder gaat het met werken erg goed, :D
Graag zou ik ook jullie aandacht voor het volgende
HULPACTIE
En nog steeds geen warm water om te douchen
Hadden we net in januari een nieuwe douche en alles geinstalleerd.
Moeten we voor warm water weer de oude gaan installeren.
Laat het nou net zijn dat we dat ding weggeflikkerd hebben.
Is nu wel een andere optie maar dat gaat veel geld kosten namelijk SRD 1300
Omgerekend naar Euro's is dit 361
En dat is gewoonweg veel geld voor hier, en zeker met het weinige dat ik heb.
(ja mensen ook hier kan het koud worden)
Daarom zet ik nu een actie op touw.
Help Rolinka de grote regentijd door.
Donaties kunnen gedaan worden via:
- Mijn rekeningnummer
- Via de post
- Via mijn ouders (doe het geld door hun brievenbus)
IK BEN JULLIE EEUWIG DANKBAAR
En nu weer even wat anders
Na het horen van het concert kwam ik er achter hmm ken er toch wel wat meer :D
Ga nu even lekker genieten van mijn saoto soep.
Foto’s die ik gemaakt heb worden binnenkort op de site geplaatst
ik zin op wwraak
Bosi en Brasa
05 April 2007 - 17:11
Anne:
als het daar zo koud wordt moet je maar vlug naar FRIESLAND komen om je winterjas te gaan halen blijf je toch warm daar.bedankt dat je geld in onze brievenbus wilt laten bezorgen zullen het dan zo snel mogelijk naar je overmaken en kunnen we gelijk je winterjas mee opsturen xxx pa -
05 April 2007 - 20:44
Sop:
Leuk om je zo te kunnen volgen! Veel plezier + succes enz! xxx Sop -
06 April 2007 - 17:51
Guus:
Heey Rolinka, het is natuurlijk niet nuttig om een hulpactie op te zetten die vooral door studenten gezien wordt. Het is niet zo dat wij zoveel meer centen hebben. Maar ik vind dat als je andere mensen wilt leren inburgeren in Suriname moet je dat zelf ook doen. En dus lekker koud douchen. En wat doet Rakesh nu eigenlijk dan?
De groeten uit Hoogeveen (ja ik ben terug voor 3 dagen.
P.s. die foto van Abina, Abigail en jouw ziet er erg profesioneel uit, zouden ze op een advertentie moeten plaatsen. -
06 April 2007 - 17:59
Trienke:
Hoi Rolinka,
Wat schrijf je toch altijd uitgebreide grote berichten, leuk hoor . En een koude douche lijkt mij ook nooit wennen, nee dat zou ik ook niet graag missen en vind dat je wel gesponsord kunt worden door je ouders en wij willen ook wel bijdragen hoor voor wat extra warmte, we horen het wel op Erica haar verjaardag. Jammer dat jullie er niet bij zijn.Trouwens je schrijft nu niets over je aangeboden baan of is er nog niet meer duidelijk, nou ja we wachten af. Rixt moet morgen naar Hoogeveen voor een zwemwedstrijd, en heeft verder dit weekend vrij , Celine traint alleen tweede paasdag, Zij had donderdag weekafsluiting en deed oa een liedje van K3, ik heb ze zien en horen oefenen toen ik hielp de schoolkrant in elkaar te zetten; Celine vooraan en hoewel niet veel geluid zong zij het hardst en enthousiast van de meiden.Ik moet nu 5 dagen werken waarvan 4 x vroeg opstaan maar het gaat goed en ook bij ons heb je weleens een dag dat je je bijna verveelt of dat bijna niets gaat zoals jij wilt of heel vervelende(lees zeurende ) mensen maar ja met humor kom je dan een heel eind,. Succes met de bijna laatste loodjes van je stage-opdracht.
Gr de meijers (trienke) -
06 April 2007 - 21:07
Dunja:
Hey Rolinka!
Nog bedankt voor de felicitaties, heb gister leuke dag gehad, eind van de avond is wat wazig, en werken was zwaar vandaag ;-)
Super irritant ja dat je de hele tijd moet wachten op de hulp van anderen voor je project, heb het gevoel dat de mentaliteit daar wel ongeveer het zelfde is als hier in Mexico, dus dan is het zo jammer dat je soms gewoon afhankelijk bent van anderen, zeker als die er niet zijn (moet overigens nog beginnen met mijn project, wat een hel..)
Dus het gaat ook koud worden bij jou, vreemd is dat als je het straks bij ongeveer 15 graden al koud hebt zeg maar, je raakt zo snel aan warmte gewent, dat de mensen in Nederland gewoon niet geloven dat je het dan al koud hebt!
Super gaaf trouwens dat er een optreden was van de Dijk, helemaal beter dat het ook nog gratis was, klinkt gezellig!!
Succes de komende tijd!
Liefs Dunja -
06 April 2007 - 23:29
Marije:
Hee Rolinka,
Heb weer met veel plezier je verhaal gelezen! Zo te lezen heb je ook zeker geen saai leven daar! ;) Dat overboeken van 'n donatie wordt m niet helemaal voor mij, sorry! 8) Wat je bedoelt met je stageproject snap ik helemaal, gelukkig heb jij alleen niet zo'n leuke en aardige stagecoordinator als mij! Hans, altijd feest met hem, mijn motivatie is daarom ook aardig gedaald naar 0,0! Super cool dat de Dijk daar was, typisch ook iets NL's als het gratis is, is iedereen er! En bah douchen met koudwater, das niet echt fijn nee! Grappig dat jij nu het koude seizoen op gaat, bij ons wordt het eindelijk wat aangenamer! :D
Succes met je project & werk!
Liefs, Marij -
08 April 2007 - 18:40
Victor:
He Ro,
Ik heb je nu alweer een week niet gezien. Ik heb net mn familie afgezet op Zanderijen. Die paar dagen zijn echt voorbij gevlogen. Jammer dat ik ze niet even aan je heb voor kunnen stellen maar we hadden een strak schema en zijn na vijven wel in Tor geweest maar toen waren de meesten al weg natuurlijk. Ik ga morgen weer beginnen. Ik weet dat je vrij bent dus ik zie je dinsdag wel, zal wel lekker druk worden mat die duizend man... Ik ga zo de site van Guus lezen, wat ik zo op jou site heb gelezen is er iets mis gegaan maar dat lees ik zo wel en ik zal mn vriend dan ook een hart onder de riem steken. Zo vanaf maandag ben ik nog maar 8 weken werkzaam in Tor dus we gaan er een mooie tijd van maken. Veel plezier in Nikirie en ik zie je dinsdag...
Trouwens er moeten wel wat foto's bij komen ;) -
27 April 2007 - 17:50
Trienke:
Hoi Rolinka, hoe gaat het daar ? ben je al aan het afronden met je opleiding?
Wij genieten hier van zomerse temperaturen, de kids en wij hebben een weekje vrij en vertrekken zondag naar eurodisney en vooral Céline zit er vol van, ze verwachten ook daar mooi weer zo wij lijken het weer te treffen. Jij bent deze temperaturen en hoger natuurlijk dgls gewend, daar kan ik wel jaloers op worden. Ik vind het wel een zielige foto trouwens van dat varkentje hoor.Verder weinig nieuws te melden van de Wulpstraat oh ja er staan weer vele nieuwe foto's op www.ekkedehaan.nl waaronder ook Dineke en Erica , als stempelaar,kijk maar eens toen was het trouwens vet koud.
Groetjes van de Meijers