Eerste week stage - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Rolinka Jong - WaarBenJij.nu Eerste week stage - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Rolinka Jong - WaarBenJij.nu

Eerste week stage

Door: Rolinka

Blijf op de hoogte en volg Rolinka

08 September 2006 | Suriname, Paramaribo

Fawaka

Ik heb mijn eerste stageweek er al weer op zitten. Tot nu toe bevalt het allemaal heel erg goed. Ik heb een eigen kantoor, email adres enzovoorts. Ik heb zelfs al mijn eerste vergadering gehad. (1 oktober wordt hier een certificering gedaan voor de HACCP)voor de niet wetenden, dit is een controlesysteem voor voedselveiligheid.
Ik mocht hier bij zijn vanwege de opdracht die ik heb waarvan het volgende mijn probleemstelling is:

Hoe kan men het bewerkingstraject van alle F & B outlets van Torarica, optimaliseren zodat de diverse food & beverage items op een kwalitatief, effectief en gestandaardiseerd niveau uitgevoerd kunnen worden.

Dus heeft ook met HACCP te maken. Leuk klinkt dit toch? Ik had een hele mooie tijdsplanning gemaakt maar binnen een week klopt er al niet zo veel meer van, ik loop bijna twee weken al voor op mijn werk. Nu nog maar een paar uurtjes werken en dan heb ik weer weekend :)

Het is ook leuk dat mijn begeleiders een part-time opleiding van de CHN volgen, dit betekend dat aan het einde van de maand er een aantal leraren van de CHN naar het hotel zullen komen, altijd gezellig.

Heb gisteren ook toch zoiets gezien wat alleen maar hier kan gebeuren... een stuk van de keukenunit was verouderd en daar kwam een nieuwe voor in de plaats. In plaats van dat de TD gaat wachten tot het fornuis is gekoeld halen ze deze gewoon warm uit de keuken...... ongelovelijk

Moest donderdag ook nog naar de vreemdelingenpolitie om te stempelen, en er zijn weer wat regels veranderd.. ik heb altijd pech. Ik moet maandag een verblijfsvergunning aan gaan vragen, moet een formulier gaan halen en dan vertellen ze me wat ik moet gaan regelen en met een beetje pech moet ik ook nog USD 150 gaan betalen.. erg blij ben ik hier mee.

Ik ga na het werk even de stad in en ga daar wat rondsneupen oftewel heerlijk de toerist uithangen, foto's maken enzovoorts.
Ik ga nu stoppen moet maar even aan het werk gaan.

Groetjes en kus Rolinka

• 08 September 2006 - 12:05

Erica:

wat nou HACCP, daar ben ik ook mee bezig!:) haha, grappig!

• 08 September 2006 - 14:30

Irene:

Leuk dat je het naar je zin hebt! veel succes en plezier verder.. xx

• 08 September 2006 - 20:06

Rakesh:

Nou schat,
    toerist uithangen ook iets voor jou he.Als je maar niet alles opkoopt.Goed om te horen dat je het zo naar je zin hebt daar.Als alles naar wens verloopt dan ben ik er zo rond eerste week december. Kunnen we kerst nog samen vieren met 30 graden. Geniet ervan en ik spreek je morgen vroeg weer. Xxxxxxxxxx Rakesh

• 08 September 2006 - 22:15

Trienke:

hoi Rolinka, net 3 nachten gewerkt en op het werk was de site niet te vinden helaas, je hebt het lekkker voorelkaar met een eigen kantoor maar ja dat hoort ook wel bij managers en wbt haccp daar worden wij bijna mee dood gegooid, veel succes met je stage opdracht. maak maar mooie foto's hoor als toerist , lijkt mij leuk om later te bekijken. En succes bij de vreemdelingenpolitie, hopelijk veranderen ze de regels niet al te vaak , Groetjes vanaf de wulpstraat enne dit weekend wordt het mooi weer. Doeiii

• 08 September 2006 - 23:52

Ingvild:

nou ik heb het weer gezen hoe en jezus wat een foto van trudy, doe de chn´rs daar de groeten suc6 x

• 09 September 2006 - 03:21

Suniel:

suniel taxi 08652068
    zanderij mensen ophalen afzetten 85srd
    de groetjes aan iedereen die deze site opzoeken
    suniel24@hotmail.com

• 11 September 2006 - 09:25

Roxanne:

Heey!! Nou klinkt allemaal leuk zeg, op dat van de verblijfsvergunning na.. Er is altijd wel pech he.
    Keurig eigen kantoortje :D haha.
    Leuk hoor!! Veel plezier!!! Kusje

• 12 September 2006 - 09:13

Chantal:

He meid,

Leuk hoor, zo aan die verhalen van jou te merken!Heel veel succes met je stage en je opdracht, hahaha.

liefs chantal

• 13 September 2006 - 10:58

Jacobine:

Hey Rolinka!Super dat je daar stage loopt en dat je het naar je zin hebt! Succes met je stage opdrachten enz. Xx

• 13 September 2006 - 18:02

Skipp:

Hey Rolinka

Leuk dat je een berichte achter gelaten heb, mag ik vragen hoe je op mijn site terecht gekomen bent? ik heb er niemand nog over gesproken nl ;)
    Waar woon jij in Paramaribo?

Groetjes Skipp

• 26 September 2006 - 10:29

Anneke:

zo, ben ik weer.fijn dat je eeste week goed is verlopen.hoe is t afgelopen bij de vreemdelingenpolitie?straks ben je van al dat gedonder wel af.nou, ik lees gauw even verder want loop wat achter haha x annie

• 01 Juni 2008 - 12:26

Rishi:

Ophalen/Afzetten van en naar Zanderij. Taxibus (8 personen),50 srd. tel 0622533281
    app.huren@live.nl
    huizen.multigids.net