Verjaardag
Door: Rolinka
Blijf op de hoogte en volg Rolinka
26 November 2007 | Suriname, Paramaribo
Zondag 18 november was het zover
de 80 jarige verjaardag, een week van te voren waren de voorbereidingen al begonnen, tent opzetten, band regelen, familie die overkomt noem het maar op.
die zondag zelf werdt vana 8 uur smorgens al gekookt om voor iedereen die kwam wat te eten te hebben.
alles in grote potten en schalen.
ook werdt het hele huis met ballonnen en crepe papier versierd. Ook waren er heel veel bloemstukken van de families die her en der verspreid werden om het geheel wat op te fleuren.
Tegen een uur of 4 begon het dan allemaal eerst was er een kerkdienst, die behoorlijk lang duurde, en daarna begon het feest. Op de avond zelf heeft er een band gespeeld en is er een tassa groep geweest (tassa = een soort brassband alleen dan met alleen maar hindoestaanse nummers en bandleden)
En er werdt de hele avond gedanst, en zelfs Rakesh en ik moesten het ontgelden (en geloof me dat het soms behoorlijk hilarisch was)
Ook hebben een neefje en nichtje van Rakesh gezongen en moest ie het zelf ook ontgelden, en heeft ook een nummer gezongen voor z'n nanie.
In totaal zijn er meer dan 200 mensen geweest verspreid over de hele dag.
Tegen 00:30 was iedereen weg en werdt er opgeruimd. We waren daardoor ook laat thuis tegen 3 uur zo een beetje.
volgende dag waren we weer geweest, en zijn alle cadeaus uitgepakt, en dat waren er nog een aantal.
om een indruk te krijgen zie de foto's
alles in grote potten en schalen.
In totaal zijn er meer dan 200 mensen geweest verspreid over de hele dag.
om een indruk te krijgen zie de foto's
26 November 2007 - 03:06
Marije:
Hee Rolinka!!
Dat ziet er goed uit, doe mij ook maar zo'n 80e verjaardag over een kleine 60 jaar! ;) :D
Greetz! -
26 November 2007 - 03:07
Rolinka:
Zie ook vorige bericht voor meer foto's -
26 November 2007 - 03:44
Rakesh:
Dat was mij toch een feestje.
Volgend jaar op weg naar de 60 van ma.
Dus weer feest en dan jijzelf.
FEESTEN wordt het dus volgend jaar.
XXXXXXXXXXXXX -
26 November 2007 - 21:48
Mem:
Hai Rolinka,
Bedankt voor het bericht,ik heb er lang naar uitgekeken, leuk om de foto"s te zien.
Was het feest bij het huis van de oom en tante waar wij met jullie op bezoek zijn geweest, ik ben hun namen kwijt ik weet allen nog dat de dochter Anita heette.
Was de kerk dienst ook thuis? Wie moesten allemaal koken? Wat was zo moeilijk om jullie te laten dansen?
Hoe reageerde nanie op de kaart?
Ik weet het het zijn veel vragen ik hoop dat je tijd hebt om te antwoorden.
Het eerst getypte bericht wilde niet versturen.
Groeten mem -
27 November 2007 - 10:27
Jacobine:
Hey Rolinka,
alles goed? Hier alles goed. Ik lees dat je weer aardig druk bezig bent met werken, verjaardagje enz. Jemig, zo'n mooie verjaardag wil ik elk jaar wel ja! Niet wachten tot 80! hihi
Veel plezier met alles wat je nog gaat doen,
groetjes xxx -
28 November 2007 - 09:41
Esther:
he rolinka zo te horen een gezellig feest. en wat ziet de jarige er goed en vooral zeer hip uit!!! groetjes -
30 November 2007 - 18:33
Trienke:
Hoi feestgangers, jullie kunnen wel feesten zeg het ziet er allemaal gezellig en prachtig uit. En prachtige bloemen , pluk je die uit de natuur of maakt de bloemist van die mooie stukken/
Met wat drankt op is het vast niet zo moeilijk om te dansen toch?
Zeg hier is alles rustig we gaan zo naar de Aston Brothers in het posthuistheater, dit is een muziek voorstelling en ja we zitten gewoon de hele avond.
Oh ja afgelopen nacht is er weer een brand geweest , nu zijn de bovenwoningen boven 56 ( kledingwinkel) afgebrand , 2 jongeren zijn naar beneden gesprongen waarvan 1 de rug brak en de ander zijn enkel + de nodige brandwonden.
tot de volgende keer maar weer. doeiiii -
11 Juli 2008 - 14:45
Inke:
Hi Ro fijn dat je me gezellig bezig houdt met jou verhaaltjes. Kijk uit naar de volgende