Korte Update - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Rolinka Jong - WaarBenJij.nu Korte Update - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Rolinka Jong - WaarBenJij.nu

Korte Update

Door: Rolinka

Blijf op de hoogte en volg Rolinka

10 November 2007 | Suriname, Paramaribo

Hallo allemaal

hopelijk zijn jullie niet te veel verwaaid.
Is de afgelopen tijd veel gebeurd, superdruk in het hotel, werkvergunning aangevraagd, keihard gevallen in de gangen van het hotel, Ernest Angley met zijn enge oren was er weer, ben op bloemschikcursus voor het werk geweest,en die dag gigantisch verbrand in de zon, en moet binnenkort ook EHBO-en.
Rakesh was ook bezig met bonsai, voorzitterschap, bedrijf opzetten, dealer worden van geheel zuid amerika.
(maar helaas geen toestemming van Mevalda gevraagd) haha :)

Gister was het divali, oftewel lichtjes feest, Tijdens de vijf dagen van Diwali wordt de overwinning van het licht op de duisternis goede op het kwade) gevierd.
De Hindoe-godin Lakshmi (van het licht, de schoonheid, rijkdom en voorspoed) word vereerd. De mensen én hun huizen horen rein te zijn tijdens Divali; dat wil zeggen zuiver en schoon. Oftewel alles is schoongemaakt in oso.
In 3 dagen alles van top tot teen van het huis gewassen geboend, gepoetst noem het maar op.

Tijdens de 5 dagen wordt er gevast; dit wil zeggen dat men geen vlees, vis, kip, schaal en schelpdieren en ei(producten) eet.
Tijdens de 3e dag wenst men elkaar een Subh Diwali, wat gelukkig lichtjesfeest betekend.
Moet nu wel bekennen dat ik vandaag wel weer een lekker stukje kip heb gegeten, is toch wel beter dan alleen maar groente eten.

Dit jaar hebben we het huis ook weer versierd, foto's komen snel.

Dinsdag banquet F&B meeting, over de afgelopen periode en de komende periode

Nog een paar dagen en dan is nani jarig, de voorbereidingen worden ondertussen getroffen, en er valt nog veel te doen, een paar dagen later is het weer Srefidensi (onafhankelijkheid van Suriname. En dan komt eindelijk het langverwachte diploma

Maandag 19 november zal ik alvast een update geven van de van de bigi jari.

• 11 November 2007 - 03:39

Victor:

zooooo, ik ben de eerste.
    Lekker bezig Ro. Ik hoorde dat je mijn oom hebt ontmoet. Jammer dat hij een dag uit het hotel is gezet, maar ja kan gebeuren. voor de rest was hij erg tevreden en vond het leuk jullie te ontmoeten.
    Zo te horen heb je het nog helemaal naar je zin daar. Leuk voor je.
    Het gaat bij mij ook steeds beter, ik moet nog wel mijn draai een beetje vinden maar dat komt vanzelf goed.
    Jaimy werkt ook in het hotel nu.

Doe de groeten aan iedereen en we houden contact.

Het wachtwoord hier is Laura ;)

xxxx

• 11 November 2007 - 14:37

Rakesh:

Ik heb zeker geen toestemming gevraagd, Ben nu wel voorzitter af! en ben daar erg blij mee.
    Nu maar eens even afwachten wat de komende week gaat brengen met al die 200 man familie die komt.

love you

• 12 November 2007 - 09:30

Guus:

Hey Rolinka, Zou bijna zijn vergeten dat de feestperiode in Suriname weer begonnen is. Mis het land plotseling weer een stuk meer, kun je niet wat vuurwerk opsturen voor nieuw jaar? :)

Hier waren de afgelopen weken erg vervelend. Ben alleen maar met een verslag voor school bezig geweest.

Veel plezier en de groeten aan de TD.

• 12 November 2007 - 16:03

Marije:

Zo te lezen wordt daar in Suriname ook nog genoeg gefeest! Bijzonder om dat zo mee te mogen maken! :) Ben erg benieuwd naar de foto's ook. Ik heb vorige week mijn diploma uitreiking eindelijk gehad, toch weer een bijzonder moment! Succes met alles, je zal je zeker niet vervelen! ;)
    Liefs..

• 13 November 2007 - 22:15

Ingvild:

het blijft altijd leuk je berichtjes te lezen! :)

• 14 November 2007 - 19:05

Trienke,rixt:

Hey Rolinka,
    Heb jij bovenstaande tafeldecoratie gemaakt ? ik vind hem bijzonder mooi.
    Wat heb jij toch vaak feesten zeg zowel thuis als op het werk. Geniet ervan , do je vast wel.
    Morgen heeft Céline haar allereerste spreekbeurt over jaja de cavia, dus ik moet morgen vroeg mee om Dreppie naar school te brengen , hij komt in een dubbele doos want het is morgen super koud ws vriest het dan nog net 1 graadje.
    Ik ben benieuwd hoe ze het doet ze las de spreekbeurt thuis heel snel voor en heeft niet zoveel geoefend terwijl ze er helemaal vol van zat. Rixt kijk naar een soap Anubis en zal dan typen , ik ga zo te zwemmen , groetjes Trienke

• 25 November 2007 - 10:40

Karin:

Hey Rolinka,

Ik ben echt stinkend jaloers op je. Wil echt zo graag weer naar Su!!

Leuk om iedere keer je verhalen te lezen. Kan er natuurlijk een beeld bij vormen, dus het spreekt allemaal tot de verbeelding.

Groetjes aan Rakesh en ohja.... van harte met het behalen van je diploma!!

We horen weer.

Groetjes Karin.