De familie weer koud in Nederland - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Rolinka Jong - WaarBenJij.nu De familie weer koud in Nederland - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Rolinka Jong - WaarBenJij.nu

De familie weer koud in Nederland

Door: Anne Dineke,Erica,

Blijf op de hoogte en volg Rolinka

11 Februari 2007 | Suriname, Paramaribo

En nu zijn we dus weer terug in het koude Nederland. Wat een omslag zeg; van 32 graden naar 6 graden, bah!
De reis is verder goed verlopen, alleen we hadden meteen al vertraging (volgens een mevrouw op het vliegveld vanwege 'hoge sneeuw', geen idee wat dat is)We hebben dus op Zanderij nog even wat geshopt en gegeten en om half 10 vertrokken we dan eindelijk, na al zo'n 4/5 keer ons paspoort te hebben laten zien. De familie die mee was is rond 18.00 al vetrokken, omdat ze anders zo lang moesten wachten. Wij hebben hen dus uitgezwaaid in plaats van zij ons.
De vlucht ging verder prima, hebben allemaal goed geslapen en we hadden tijd ingehaald, dus waren we niet veel later op schiphol. Rond 10 uur landden we op schiphol, waarna we werden besnuffeld door een hond, weer door de douane moesten en daarna moesten de koffers nog een keer gecontroleerd worden. We hoefden alle 3 niet gefouilleerd te worden en gelukkig werden onze koffers ook niet geopend en doorzocht. Waarschijnlijk het voordeel dat wij niet zoveel bagage hadden als alle Surinamers..tsjongejonge..die nemen echt al het eten uit Suriname mee naar Nederland. We hebben een vrouw gezien op Zanderij die echt heel veel overgewicht had en toen kwamen er allemaal vruchten en snoepjes uit haar koffer. Zelfs de mevrouw achter de balie verbaasde zich over ons ondergewicht qua bagage!:)
In Nederland werden er diverse mensen uit de groep gepikt die mee moesten voor extra controle, daardoor kregen wij de slappe lach als we dachten aan die mannetjes met plastic handschoenen en vaseline...onze slappe lach was ook de vrouw van de douane opgevallen, dus was ze wel benieuwd waarom we nou zo moesten lachen!:)

Nu nog even een kort verslagje van de laatste paar dagen.
Donderdagavond hebben we Saoto gegeten, omdat dat volgens Rolinka echt nog moest. Dit was nadat we bij White Beach waren geweest.
Vrijdag zijn we nog even de stad in geweest om de laatste souvenirs te kopen.
Suriname is echt het land waar je slippers koopt!:) Anne heeft 2 paar gekocht, Dineke 2 en Erica 1 paar. Volgens Rolinka moesten we ook echt nog verborgen garnalen eten, we hebben nog bakabana gegeten en daarna hebben we lekker schaafijs gehad. Thuis kregen we natuurlijk nog meer eten, lekker Pom en heerlijke Roti's.
's Avonds zijn Erica en Rolinka nog naar het casino geweest, hiervoor hoef je geen entree te betalen en alle drankjes zijn gratis. Helaas niet met winst terug gegaan. Daarna zijn we nog even naar Starzz geweest.
Zaterdagochtend was het weer opruimen en we hebben echt geprobeerd het warme weer in de koffer te stoppen, maar dat is helaas niet gelukt.

Dit was dus het laatste verhaal van deze supervakantie. We hebben allemaal geweldig genoten en twee weken is inderdaad echt te kort.
We zullen alle lieve mensen daar missen, maar we komen vast nog eens terug. Anne moet dan weer medicijn drinken!:)

En nu dan weer alle verhalen van Rolinka!!

• 12 Februari 2007 - 09:10

Guus:

Heey Rolinka, je had helemaal gelijk over die saoto soep. Hoe gaat het ondertussen met de opdracht heb je Victor al flink aan het werk gezet?

• 12 Februari 2007 - 15:13

Rolinka:

en missen jullie de rijstkip al?
    Of was de boerenkool met madamme jeanette ook goed te doen.

hieronder zal ik het recept van saoto soep zetten

dat nederlandse eten zullen jullie nu wel zat zijn

• 12 Februari 2007 - 15:14

Recept Saoto:

3 liter water
    ½ kg. kipfilet
    2 salamblaadjes
    1 tak sereh (citroengras)
    1 ui
    4 stukjes laos (1 cm)
    3 teentjes knoflook
    1 pak soe-on (witte vermicelli)
    200 gr. taugé (gropesi)
    4 takjes selderij (soepgroente)
    gebakken uitjes
    olie, zout, zwarte peper
    5 bouillonblokjes naar smaak
    1 pak dunne aardappelstokjes of geraspte en geblancheerde aardappel
    6 pimentkorrels (lontai).

3 liter water aan de kook brengen in een grote pan en de salamblaadjes, de fijngesneden knoflook en ui, de sereh, bouillonblokjes, pimentkorrels, 1 tak soepgroente en de stukken laos toevoegen. Hiervan in 1 uur een bouillon trekken. De bouillon op smaak afmaken met bouillonblokjes.
    De kip schoonmaken, uitkoken en goed laten uitlekken. Daarna deze in hete olie bakken, laten afkoelen en uitpluizen.
    De witte vermicelli in stukjes knippen en in olie bakken. De taugé even opkoken en gelijk afgieten.

In elke soepkom doen: 1 eetl. taugé, wat gebakken witte vermicelli, 1 eetl. aardappelstokjes, 1 eetl. kip, gebakken uitjes, fijngesneden selderij. De hete soep hierover doen en evt. 1 theelepel gekruide ketjap erdoor roeren. Ook mag er rijst bij gegeven worden.

• 12 Februari 2007 - 20:59

Paps En Mams:

He hier het koude kikkerland je hebt hele mooie foto's in je bezit moet maar op een cd-rom zetten en opsturen.
    Morgen weer aan het werk had liever in de zon gezeten aan de verborgen garnalen bij de waterkant
    groetjes de koude kikkers