Wan bun nyun yari
Door: Party Rolinka
Blijf op de hoogte en volg Rolinka
02 Januari 2007 | Suriname, Paramaribo
Hellow Darlings
Is iedereen weer een beetje nuchter voor het nieuwe jaar, laten we zeggen ik ben er momenteel nog niet helemaal bij.
Owru yari in Su is toch een hele andere belevenis dan dat het in Nederland is. Mi gado ben blij dat het nu even wat rustiger gaat worden. Oh voordat ik het vergeet allemaal een heel spetterend, gezond en gelukkig 2007!!!
Eerst maar eens over kerst vertellen, kerst wordt hier niet echt uitgebreid gevierd, geen kerstbomen, kerstpakket, maar wel veel verlichte huizen, (zie foto’s laatste keer)
Eten wordt wel redelijk uitgebreid gedaan, dit hebben we dan ook eerste kerstdag gedaan met de familie van Rakesh.Tweede kerstdag was ik zelf aan het werk 10 uurtjes totaal, dit voornamelijk omdat part time personeel langer over hun werk deden, doordat ze meer betaald kregen deze dag. Voor het eerst in mijn leven werken met kerst en dan dit!!!
Moest meehelpen op de banqueting afdeling en was mede leidinggevende tijdens de kerstbrunch. Mensen konden voor US$ 23.50 uitgebreid koud/warm buffetten met live entertainment erbij. Werden allemaal kerstliederen met een tropisch tintje gezongen. Dit was het eerste moment dat ik een beetje het kerstgevoel kreeg! Waren meer dan 150 gasten geweest, dus erg geslaagd!
Op dit moment is het hoogseizoen, dus alle hotels in de omgeving zitten volgeboekt of zijn overgeboekt. Overal in de stad zie je nederlanders (bakra’s)
De dagen na kerst was het al flink feest in de stad, overal zijn activiteiten en overal wordt vuurwerk afgestoken(vanaf 23 december, en maar zeggen dat Suriname zo’n arm land is) En het was nog niet eens oud op nieuw.
Afgelopen week is Rakesh begonnen met een Bonsai avond, Er waren voornamelijk vrouwen op af gekomen. en al dat vrouwelijk schoon konden geen genoeg van hem krijgen, ze moesten echt alles van hem weten en van de bomen natuurlijk!
Uiteindelijk toch meer uitgekomen dan verwacht dus het gaat de goede kant met hem en zijn boompjes op. Ook op zijn werk gaat het goed! Meneer is nu Manager van Starzz (de discotheek) en Eclipse gefeliciteerd liefje
30 december was het echt groot feest in de stad, also known as Pagarrafestival.
Op dit festival trakteren de bedrijven de mensen met een leuk stukje vuurwerk, miljoenklappers oftewel knalvuurwerk. En dan ook echt alle bedrijven, vanaf 12 uur staat de stad dus geheel in een waas van rook. En het geluid, echt waar dit is moeilijk te beschrijven maar het lijkt erop dat de oorlog uitgebroken is. Dus lekker rustig was het niet te noemen. Die dag hebben we zelf ook een poging gedaan om een pagarra te bemachtigen maar alle grote klappers waren al uitverkocht, er was nog wel wat maar dat was erg duur 500 euro!! Eeuhm laat maar dachten we. Terwijl we heel Paramaribo door waren gereden voor vuurwerk!De volgende dag hebben we nog wel wat gevonden 2x een 30.000 klapper, en wat siervuurwerk dus dat was wel aardig.
Ook een lekker flesje champagne gekocht, Moët en Chandon kost hier inkoop maar 20 euries. Tralalala. De hele dag door en dagen ervoor werd ik gebeld door mijn familie, erg leuk om te horen hoe het daar is, vooral nat, het grote mensen vuurwerk van mijn nichtjes, hoe het met mijn tante uit Canada gaat, mijn pake en beppe die het net over mij hadden en mijn ouders en zusje die al bijna deze kant opkomen voor vakantie 27e . P.S Gooi dat GGD boekje op de brandstapel.
Collega’s van de Koningshof waar waren jullie de 31e??
Voordat ik het vergeet; We kwamen ook nog een lief padje tegen in de tuin.
Naja het wordt alweer een lang verhaal dus ik ga stoppen, heb straks nieuwjaarsborrel op het werk, en s'avonds bij Rakesh op het werk houd het feest dan ook nooit op?
Vanaf volgende week ben ik voor 3 weken F&B manager, dus even afwachten hoe dat gaat aflopen, heb er al wel zin in.
We gaan trouwens 12 januari naar DJ Chuckie, komt hier optreden, dus alweer een leuk feestje in opkomst.
KUSJES Rolinka
p.s ook van Rakesh
30 december was het echt groot feest in de stad, also known as Pagarrafestival.
Collega’s van de Koningshof waar waren jullie de 31e??
Voordat ik het vergeet; We kwamen ook nog een lief padje tegen in de tuin.
KUSJES Rolinka
p.s ook van Rakesh
02 Januari 2007 - 15:53
Marije:
Ten eerste: Happy New Year!! Leuk te lezen hoe alles daar met de feestdagen is. Ben benieuwd hoe het zal gaan op de F&B, heel veel plezier en succes!
Groetjes, Marije -
02 Januari 2007 - 18:43
Pa En Ma:
het is niet zo'n groot padje maar toen wij het trienke vertelden kreeg die koude rillingen
groetje pa en ma -
02 Januari 2007 - 19:10
Padje:
Geen groot padje, hij lijkt alleen op de foto een beetje klein, maar dat ding was sowieso 10 cm hoog -
02 Januari 2007 - 20:02
Dineke De Jong:
hallo rolinka en rakesh,
leuke foto's ik kom al in de stemming de verlichte straten zagen er erg sfeer vol uit vooral de palmbomen de foto bij de stijger vond ik indrukwekkend .wat een rotzooi maken ze daar met vuurwerk afsteken wie gaat dat opruimen? ik ben benieuwd hoe het verder gaat met je stage,volgens mij wordt het steeds leuker met meer uitdaging .groetjes en tuut mem -
04 Januari 2007 - 22:20
Trienke:
Hey Rolinka en Rakesh,
Gelukkig en gezond 2007 gewenst door de Meijers en mij.
Ik had een supergrote pad verwacht maar dit valt gelukkig mee. Geniet maar van alle feestjes!
F&B is dit Food & Bar ?, in ieder geval veel suc6 in je management functie.
Ik ben veel vrij geweest maar moet morgen weer beginnen en moet dus hoognodig gaan slapen , ik ben het vroege opstaan niet meer zo gewend , maar dat komt wel weer . Met Marten z'n arm/schouder gaat het langzaam maar zeker weer de goede kant op , hij kan hem ongeveer op 30% heffen en dit moet tot 90 over ongeveer 8 weken, hij trof het deze week ( of niet) maar Celine moest elke ochtend turnen, en ook nog logeren bij een turnvriendinnetje en vice versa natuurlijk en Rixt bij een zwemvriendin, kortom drukte en gezelligheid alom.Trouwens we hebben ook geen Wibra meer , weer een brandje in H'veen en de oorzaak is niet eens vuurwerk maar een tech probleem net als bij Kota Radja in L'warden .Groetjes van Trienke en Marten en Rixt en Celine, die laatste 2 beginnen jou en Rakesh nu wel te missen...