Waar zal ik beginnen, ik heb zoveel te vertellen - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Rolinka Jong - WaarBenJij.nu Waar zal ik beginnen, ik heb zoveel te vertellen - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Rolinka Jong - WaarBenJij.nu

Waar zal ik beginnen, ik heb zoveel te vertellen

Door: ingeburgerde Rolinka

Blijf op de hoogte en volg Rolinka

18 December 2006 | Suriname, Paramaribo

By the way thanks voor alle reacties, is leuk om zoveel te krijgen.
Pake en Beppe ook bedankt voor het belletje en de kaart! En paps en mams voor het briefje.
Marten heel veel beterschap met je arm!
Allereerst we hebben een wagi (auto) een donkergroene Toyota windom 2.5 (bouwjaar 1996, 6 cilinders, automaat, cd wisselaar) de auto is familie van de Lexus en is erg luxe en groot. We hebben de auto omgedoopt tot Balkenende auto:)
25 november hebben we Srefidensi geviert (onafhankelijkheidsdag van Su) Beetje gewandeld in de stad, waterkant en palmentuin, wat gegeten en later op de dag nog naar de jaarbeurs geweest waar van alles en nog wat te zien was.

De dag erna was er een kookwedstrijd “ Taste of the carribean” hieraan deden enkele collega’s van Tor mee en hebben ook prijzen gewonnen waaronder; Bartender of the year, best hygienische kok :)eindklassement keuken 4 en 5 en eindklassement bartender 1 en 2.
Nu mogen mijn collega’s Suriname vertegenwoordigen in Miami (juni 2007) wou dat ik ook meemocht!!!
Verder is het hier regenseizoen, en dat is niet altijd even prettig echt van die keiharde buien, en daarna weer volop zon. Soms best wel frustrerend.
Wat ook frustrerend is is dat er niet echt een band onderling onder de collega’s, is niet even leuk met elkaar wat drinken na werktijd of op stap gaan met zijn allen, hier is het werken en naar huis.
Geen wonder dat men hier niet collegiaal is!!
Denk dat daar nog maar even verandering in moet gaan komen. Ik lees op andere sites over personeelsfeestjes en uitstapjes, en vind het erg jammer dat ik ze niet heb.

Ik heb ook een leuk sinterklaas cadeautje gehad. Er vloog een zangvogel Picolet in de kamer, en die hebben we gevangen (zangvogels leveren veel geld op in su)
Maar zingen deed ie in het begin weinig dus we hebben de vogel Silent genoemd, nu rond deze tijd begint hij een beetje te zingen maar hij blijft toch Silent heten haha.
9 december waren we uitgenodigd voor een Hindostaanse bruiloft, was wel heel erg mooi om te zien hoe ze dat doen met al die rituelen enzo. Helaas geen foto’s van gemaakt, camera gaf de geest. Later op de avond nog naar het casino geweest waar we met een mooie winst weer uit kwamen, en naar Starzz geweest. Zondag lekker relaxed wezen vliegeren en nog even familie bezocht
Was een beetje ziekjes afgelopen week, was ik ook niet echt blij mee want ziek zijn met de warmte hier is niet echt prettig, en je voelt je er alleen maar ellendiger door. En de dokters hier zijn helemaal verschrikkelijk en grote oplichters, dit was ook de laatste keer dat ik hier naar een dokter toe ga, alleen als het echt niet anders kan en ik bijna doodga ofzo.

Ohja het hoogste punt van Royal Torarica is al geplaatst, een torentje, het hotel heeft een beetje de vorm van de pier op Scheveningen.

Afgelopen weekend niet veel bijzonders gedaan, Rakesh is bezig geweest met de tuin, gaat straks cursussen over bonsai verzorgen, mango’s plukken en we hebben het beneden appartement afgemaakt met verven, en foto’s gemaakt van de mooie kerstverlichting in de buurt, is hier veel buitenverlichting en kerstbomen zie je nauwelijks.

En nu begint de realiteit weer, nog even hard beunen en dan is alles ook al weer klaar voor progress report nummer 2, wil het voor de kerstdagen afhebben!
Morgen krijgen we een nieuwe huisgenoot, komt voor een maandje in het benedenappartement wonen, dus dat is ook wel weer gezellig.
Foto’s komen er morgen op, ben ze vergeten op usb stick te zetten stom he!
Trouwens mijn Sranan Tongo en Sarnami begint al te vorderen kan nu al zelfs enkele zinnen zeggen, nou dit was het hoor anders komt er nooit een einde aan.

Kusje Rolinka

• 18 December 2006 - 15:22

Marije:

Heey Rolinka,
    Jammer dat jullie daar niet echt personeelsfeestjes hebben! Dat moet je maar snel gaan regelen dan he! ;) Ben benieuwd naar je foto's, zal snel weer even op je site kijken!
    Groetjes, Marije

• 18 December 2006 - 19:36

Marten:

saai die personeelsleden ik heb het iede datteveel peper ook niet goed is dan word je ook weer nedrlanssaai of erger. met mij gaat het goed vrijdag weer naar het ziekenhuis dan gaan de hegtingen er uit en voor verdere controle . met de kinderen gaat het ook goed ze hebben het wel over jullie en hebben inmiddels ook door dat heit en mem en kleine zus komen.kijk je er al naar uit om weer eens 15dagen naar je ouders te mogen luisteren. of ben jij de baas en moet je de fams helpen overleven daar. noweer genoeg flauw gedaan het gaat jullie goed en veel plezier famke . groetjes de meijers

• 18 December 2006 - 20:19

Dineke De Jong:

nu maar eens langs deze weg,jammer dat het pakje nog niet is gekomen,jammer genoeg heb ik ook geen bewijs gekregen.ik zal nog eens vragen bij de post wat er aan te doen is. heb je het nu ook zo druk voor kerst,ben je de feestdagen vrij? is het een goed moment om zaterdag 5 uur te bellen?
    groetjes mem

• 19 December 2006 - 02:21

Rakesh:

Ben je nog niet gewend aan die regen buien schat.Wen er maar aan.haha
    Ook jammer dat men hier niet zo collegiaal is.Weer een nieuwe uitdaging voor jou om ze dat bij te brengen.Try it........Ik ga nu maar ook wat doen.Moet een lessewn pakket gaan opstellen.
    xxxxxxxxxxxxxx Rakesh

• 19 December 2006 - 02:28

Rakesh:

Je zal moeten wennen aan die regenbuien schat.
    Jammer dat ze niet zo collegiaal zijn.Kan je proberen ze dat bij te brengen.hahahahahaha.Nu op weg naar het volgend feest kerst en oud en nieuw.Dat wordt feest en knalwerk.We gaan dan een honderd duizend klapper doen.Moet nu weer wat gaan doen voor mijn cursus.Xie je vanavond. xxxxxx Rakesh

• 19 December 2006 - 12:35

De Meijers:

Hoi Rolinka en Rakesh, de auto ziet er ook wel luxe uit en het is wel fijn om een eigen auto te hebben . Marten kan momenteel niet rijden, hij kan zijn arm nog niet zo veel gebruiken , te pijnlijk en het mag ook nog niet dus ik ben zijn prive chauffeur. Vrijdag moet Marten weer naar de orthopeed om de hechtingen te laten verwijderen en vragen wat voor bewegingen ed hij mag doen. Gelukkig zijn de meeste artsen hier wel betrouwbaar. Ben jij, Rolinka, weer helemaal opgeknapt?
    Wat een grote vogel trouwens die lijkt mij fijner om te vangen dan die megaspin.
    Hopelijk krijg je je collega's wat collegialer, maar dat zal niet 123 gaan.
    Vrijdagavond ga ik met R en C naar het unive gymgale waar veel nationale en internationale turnsters aan mee en ook andere vormen van gym, ik ben benieuwd ,ze verwachten wel 1000 mensen en C kreeg een vrijkaart en omdat zij bij tsh turnt krijgen we ook nog een speciale plek op de tribune. Nou tot een volg keer en ik bel je binnenkort,tussen kerst en oud & nieuw dus nogmaals fijne feestdagen en tot bels.Gr Trienke en de meijers

• 19 December 2006 - 14:29

Gustaaf P:

Heey Rolinka, wist niet dat je een zangvogel had, en dan nog wel eentje die niet zingt, zal vast extra opleveren omdat dat vrij bijzonder is. Je moet hem eigenlijk overal naar meenemen he, dan went hij aan andere omgevingen en zingt hij ook wanneer hij de ongeving niet kent.

in ieder geval veel plezier en probeer de auto in de originele vorm te houden.

Groeten,
    Gustaaf P

• 27 December 2006 - 11:44

Pa En Ma:

leuke foto's wordt er daar toch iets met kerst gedaan