ROLINKA'S EERSTE DAGEN
Door: Rolinka
Blijf op de hoogte en volg Rolinka
28 Augustus 2006 | Suriname, Paramaribo
Fawaka daar in todokondre of waar dan ook ter wereld
Ik heb nu even wat meer tijd om te vertellen.
Nog even over mijn vlucht, de vlucht was op zich goed verlopen vertrokken alleen wat laat uit Nederland maar waren op tijd in Paramaribo. Ik had een stelletje naast me zitten dat drie weken vakantie ging houden, dus had wel wat gesprekstof. Eigenlijk is er niets aan als je alleen vliegt en zeker niet naar Sur voornamelijk water, de enige landen die ik gezien heb waren Nederland, Engeland, de Azoren en Suriname. Voor de rest is het heel erg boeiend om de zee te zien met een paar boten (NOT)
Vlak voor het landen hadden we slecht weer, fasten your seatbelts please! En heerlijk genieten van wat turbulentie en een zakkend vliegtuig (gelukkig was dit binnen 20 minuten alweer voorbij)
Eenmaal aangekomen op Zanderij moest het vliegtuig leeg, en dat schoot maar niet op en dan even de warmteschok van 17 graden in Nederland naar 28 in Paramaribo.
Het leuke is als je aankomt moet je lopend naar binnen en je visum laten afstempelen, dit duurt ook ongelofelijk lang en zit er niet echt een logica in dat systeem. Na af te hebben gestempeld kon ik doorlopen naar de bagageband en verassing…. daar duurde het ook nogal lang. Eenmaal buiten was het even zoeken naar de ouders van Rakesh, er waren daar zoveel mensen.
Toen ik ze eenmaal gevonden had en me had voorgesteld zijn we de bagage in gaan laden, en zijn we naar huis gereden +_ 45 minuten rijden in deze periode zie je zo ongelofelijk veel verschil van kleine primitieve hutjes van bosland creolen tot kastelen van de rijkere Surinamer. Eenmaal thuis aangekomen en de bagage te plek hebben gezet heb ik eerst gegeten (bami, kip, komkommer) en me daarna opgefrist met een KOUDE douche…… dit moet echt heel erg gaan wennen.
Ik slaap in de bovenwoning in de kamer van Sharita (zus van Rakesh) het is een ruime kamer heb dus niet te klagen. De volgende morgen was het even raar wakker worden met mooi weer, kwetterende vogeltjes, het enige nadeel ’s morgens vroeg om 4 uur beginnen de hanen al te kraaien en de honden te blaffen (vreselijk) er wonen straks hier geen hanen meer. Ook heb ik het hele huis verder bekeken incl de benedenverdieping en tuin waar ik pepers geplukt heb, heb verse mango en kokos gegeten (veel lekkerder dan die van Nederland). Ook had ik nog wat geld gewisseld, dus heb nu SRD (munteenheid Suriname, wisselkoers € 1 = SRD….) Ben later op de dag nog op familiebezoek geweest, en dat was echt een drukte, en natuurlijk moest er gegeten worden. Hier eten ze sowieso 3x per dag.
Na het bezoek zijn we nog door Paramaribo centrum gereden, Vele dingen gezien incl Torarica en dat is echt indrukwekkend.
Ook zie je hier heel veel groen en kleur van bomen en planten, en de geur die hier hangt is totaal anders dan die van Nederland, qua dieren is het ook heel erg anders ik zie veel grote vlinders, hagedissen, papegaaien, kolibries en andere diersoorten. En niet te vergeten de muskieten ben zelfs al een aantal keer gestoken.
Vandaag zit ik lekker op het balkon te genieten van het mooie uitzicht en weer momenteel is het 31 graden en ben een beetje aan het relaxen Sranan style
Waar ik woon loopt een weg en om de paar minuten gaat er een bus voorbij (halte tegenover), ook zie je veel mensen in de auto, op de fiets, brommer of gewoon lopend, naast het huis zit een winkel en verderop in de straat zitten ook nog verschillende winkels, ik heb nog zoveel te doen, maar ga dit wel met NO SPANG doen.
Woensdagmorgen heb ik een afspraak bij het hotel om het een en ander door te spreken voor het werk, na deze afspraak laat ik weer van me horen
Mi o plata
Dikke kus Rolinka
Ik heb nu even wat meer tijd om te vertellen.
Mi o plata
Dikke kus Rolinka
28 Augustus 2006 - 19:40
Trienke:
wat een leuk en uitgebreid bericht, leuk om op deze manier mee te leven ,geniet van de warmte en de natuur en succes met je eerste werkdag enne hier is het de ene na de andere regenbui,nou ja plensbui. Gr Marten en Trienke. -
29 Augustus 2006 - 07:44
Roxanne:
Hey!! ik ben jaloers!! Echt super man.
Ben ook echt benieuwd hoe t er uit ziet!
Weet niet of je van iemand nog wat over t Horecanvolleybal had gehoord..
Nou we hebben officieel 2 wedstrijden gewoon 1 omdat de mensen niet kwamen opdagen en de ander dus omdat we zoon goed team zijn ;)
Maar t verhaal was wel over.. Helaas.. Heb achteraf ook gehoord dat als wij scoorden soms de bordjes niet eens werden omgedraait dus allemaal eerlijk is t niet bepaald gedaan.
Voor de rest was t wel erg leuk om te doen, we waren (vond ik zelf) 1 van de enthousiasten die opkwamen, gek doen, dansen, bier uitdelen en gewoon echt t verstand op nul.
Was echt erg grappig. Heb al wat foto's op de hyve van de K'hof staan maar heb ook nog filmpjes en die zal ik er deze week ff opzetten. Kun je ze miss wel zien.
En lekker weer heb je er ook man! Ja wel een verschil met hier. T is hier fijn 16 graden.. IK WIL OOK 30 GRADEN!!! :(
Nou veel plezier en succes morgen met je gesprekje bij t hotel!
Kusje -
29 Augustus 2006 - 09:27
Esther:
leuk om te lezen hoe het daar is! hier alles nog steeds t zelfde. koud, regen je kent t wel -
29 Augustus 2006 - 15:06
Erica En Celine:
Hoi zussie en nicht! Ik ben bij Erica logeren in Groningen. Ik wil ook wel bij jou logeren alleen niet in Suriname! Veel plezier daar en succes morgen!
kus, Celine en Erica -
29 Augustus 2006 - 15:14
Karin:
Hey Rolinka,
Ik herken veel in jouw eerste ervaringen! Ik begin het nu weer ongelofelijk te missen.
Heel veel plezier de komende tijd en succes met je stage bij Torarica.
Groetjes Karin (oud-huisgenoot)